Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Τα ορφικά του Ιωάννου Δ. Πασσά







ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ


Ιωάννου Δ Πασσά


Εκδόσεις: Εγκυκλοπαίδεια του "ΗΛΙΟΥ"


Σελίδες: 446



Ο Ορφεύς είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Ελληνικής Παράδοσης και ο Ορφισμός βρίσκεται στο κέντρο της ελληνικής ψυχής.
Η μελέτη του μυητικού συστήματος του Ορφέως είναι η ίδια η μελέτη της αρχαιοελληνικής θρησκείας και των μυστηρίων. Η ορφική κοσμολογία, η κάθοδος του Ορφέως στον Αδη, τα Ορφικά Μυστήρια και η ζωή των ορφικών μυημένων παρουσιάζονται σε μια μοναδική ως τώρα ολοκληρωμένη έκδοση των ορφικών κειμένων.


ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ

Πού εκδίδονται σήμερον διά πρώτην φοράνεις την Ελλάδα αλλά και εις Παγκόσμιον επίπεδονμε καταπληκτικές και αδιάσειστες Αστρονομικές διαπιστώσειςτου έξοχου Έλληνος Αστρονόμου ΚΩΝΣΤ. ΣΤ. ΧΑΣΑΠΗ αποδεικνύουν παρά τας ψευδολογίας και τας παραποιήσειςτης Προϊστορίας μας από τους ξένους δήθεν Ιστορικούς,την Παναρχαίαν καταγωγήν της Ελληνικής Φυλής καιτην απαρχήν και συνέχειαν του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ με αδιάψευστες Αστρονομικές εξακριβώσεις και με τις τελευταίες Αρχαιολογικές αποδείξεις.}

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ερμηνευτικά σχόλια, κριτικαί σημειώσεις και αναλύσεις των συμβολισμών των κειμένων«ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ» υπό του ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΣΣΑ Διευθυντού και εκδότου της Εγκυκλοπαίδειας του «ΗΛΙΟΥ»

Περιέχονται 

«Τα Αργοναυτικά»

οι «Ύμνοι του ΟΡΦΕΩΣ»

«Τα Λιθικά»

«Τα Άποσπασμάτια»

Οι «Ύμνοι του Πρόκλου»

Το «'Ηρώ και Λέανδρος» του Μουσαίου,

και «Οί Ύμνοι» και τα «Επιγράμματα» του Καλλιμάχου

πού εκδίδονται διά πρώτην φοράν εις την Ελλάδα και παγκοσμίωςμε μετάφρασιν ερμηνείαν, σχόλια και σημειώσεις και βάσει Αστρονομικών διαπιστώσεων υπό του Αστρονόμου Κων. Χασάπη
Άπόδοσις του κειμένου εις την Νεοελληνικήν υπό του Σπυρ. Χ. Μαγγίνα, διδάκτορος της Φιλοσοφίας.
ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ (κείμενα-μετάφρ -σχόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...